Verschil tussen hendel en pomp aangedreven espresso machine
Verschil tussen hendel en pomp aangedreven espresso machine
Wat is het verschil tussen een espresso machine met eenhendel en a espressomachine met pompaandrijving?Laten we beginnen met de principes van een hendelbrouwerijgroepen a Brouwerij met pompaandrijving.
De uitvinding van de hendel espresso machine vond plaats in 1948 na de Tweede Wereldoorlog in Milaan door AchilleGaggia. Dit creëerde een compleet nieuwe manier van koffie zetten. Vanaf dit punt bleef het principe van hendel espresso machines ongeveer hetzelfde.
- Het lichaam van de hendelgroep was gemaakt van gegoten messing, om de temperatuur stabiliteit te verhogen.
- De zuigerHet drukt het water door de koffiepuck. Met veel brouwerijen zoals die van Faema, Rancilio, Astoria de zuiger bevat ook de zuigerafdichtingen. Deze zeehonden zorgen ervoor dat water niet wordt gedwongen uit de top van de brouwerij groep tijdens het brouwproces.
Met wat espresso machines, zoals de vroege Gaggia en Victoria Arduino espresso machines, de zuiger is een gladde cilinder en de pakkingen bevinden zich in het lichaam van de brouwerij groep. Op dit moment is er echter geen fabrikant die nog steeds het type wandpakking van brouwerijen produceert.
- De lenteOf in sommige gevallen veren. Wanneer u de hendel naar beneden trekt, worden de zuiger en de schacht verhoogd, waardoor de veer (s) om te comprimeren. Een bekende uitzondering op dit systeem is de La Pavoni Europiccola, deze machine heeft geen veer maar gebruikt de kracht van de gebruiker.
Wanneer de zuiger in de opwaartse positie is zal het water uit de ketel stromen (wat gebeurt als gevolg van keteldruk) in de brouwerijgroep. Wanneer u de hendel optilt, sluit de zuiger de ketel af en forceert het water door de koffie. Hoe snel de hendel omhoog zal gaan hangt af van de fijnheid van de koffie en de hoeveelheid kracht gebruikt om het te compacten.
- Stroomregeling. De meeste hendelgroepen hebben wel een klep op de hals van de groep om de hoeveelheid water die uit de ketel wanneer de zuiger wordt verhoogd te regelen. Dit kan op de meeste machines gemakkelijk worden ingesteld door in een as te schroeven om de stroom uit de ketel te verminderen.
- Dipperbuissysteem. Het water van de brouwerij groep komt direct uit de ketel, in plaats van het voeden via een HX systeem.
- Druk. De veer geeft geen constante druk tijdens het brouwproces, omdat het verliest zijn kracht tijdens het reizen naar zijn oorspronkelijke positie. Er wordt gezegd dat de gemiddelde druk van de veer 9 bar is.
De uitvinding van de pomp aangedreven machine vond bijna 15 jaar later plaats met de beroemde Faema E61, dat is nog steeds een klassieke machine tot op heden. De stijl van de E61 brouwerij groep stijl is nog steeds de meest populaire brouwerij groep van moderne huishoudelijke en commerciële espresso machines. In deze tekst spreken we over de basis pomp aangedreven espresso machines, niet de high-end machines.
Er zijn twee verschillende types pomp aangedreven machines, handmatig en elektronisch gestuurde machines.
De met de hand bediende machines werken met het hendelprincipe van de E61 brouwerijen.
Wanneer de hendel in de verlaagde positie is, opent een camera het bovenste klepdeel en wordt een microschakelaar ingeschakeld om deintern of externe motor. Het water verlaat vervolgens de brouwerijgroep met een vooraf ingestelde pompdruk.
Wanneer de camera in de verhoogde positie is, sluit de bovenste klep en opent de onderste afvoerklep. Op hetzelfde moment stopt de pomp zodra de microschakelaar weer is uitgeschakeld.
De elektronisch gecontroleerde brouwerijgroepen (aan/uit zonder timer) werken iets anders, maar het principe is hetzelfde. Wanneer u op de knop drukt om het brouwproces te starten, zullen de volgende dingen gebeuren:
- De 3-weg solenoïde de klep opent en de pomp start. Als u het brouwproces wilt stoppen, moet u opnieuw op de knop drukken. De pomp stopt dan met draaien, de magneetklep sluit weer en het afvalwater verlaat de brouwerijgroep in de richting van de 3-weg solenoïdeklep.
- Druk: In een pompgestuurde espressomachine is de druk instelbaar en blijft stabiel gedurende het gehele brouwproces.
- Brouwgroepinlaat: De meeste pomp espresso machines gebruiken een warmtewisselaar systeem (HX). In dit systeem wordt geen water uit de ketel gehaald. Het water gaat in plaats daarvan door leidingen of spoelen die door de ketel gaan en daardoor verwarmt tot brouwtemperatuur. Op de duurdere machines vindt u dubbele of multi-boiler systemen. Deze hebben de mogelijkheid om de temperatuur per groep in te stellen.
- Stroomregeling: Voor de meeste pompgestuurde espressomachines wordt de stroomregeling met een gigleur in de brouwerijgroep bevestigd. Dit is een kleine noot met een gat erin. Dit gat, waarvan de diameter varieert van 0,5 mm tot 1 mm, beperkt de stroom.
Is er een verschil tussen een hefboommachine en een pompmachine? Jawel.
Een van de belangrijkste dingen is oefenen. Het maken van espresso met een hendel espresso machine neemt veel meer proef en fout. Wat is de juiste instelling van de regelaarschroef? Hoe lang duurt het om de koffie vooraf te injecteren (houd de hendel in de verlaagde stand, zodat het water uit de ketel kan stromen)?
Aan de andere kant, is het maken van een goede espresso met een pomp aangedreven espresso machine gemakkelijk als je niet enige ervaring? Sorry, nee. Pomp-gedreven machines vereisen ook veel oefening. Sommige machines laten u toe om vooraf te injecteren, maar niet allemaal. Vergeleken met een hendelmachine kunt u de brouwdruk eenvoudig aanpassen. Het is moeilijker om de pre-infusie aan te passen omdat de stroomregelaar op de meeste machines is bevestigd.
Of een hendel espresso machine beter is dan een pompmachine hangt af van de houding van de persoon die het gebruikt. Het hangt van de gebruiker af. De vier belangrijkste elementen voor een goede espresso zijn de koffiekwaliteit, de waterkwaliteit, de consistentie van de slijper en de ervaring van de persoon die de espresso maakt. Tot slot kunnen we zeggen dat als u de duurste espresso machine die u kunt kopen, het eindproduct zal onbevredigend zijn als u koffie van slechte kwaliteit of de andere belangrijke elementen niet op de beste manier presteren.